ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ

ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ

U nedelju 20.3.2022. godine održano je ekipno gradsko takmičenje u šahu. Organizator je bila OŠ “Dragan Lukić“ sa Bežanijske kose. Turnir je okupio najboljih 28 osnovnih škola na nivou grada Beograda, a učestvovalo je nešto više od 200 učenika različitog uzrasta. Svaka ekipa je bila sastavljena od četiri dečaka i dve devojčice, uz rezerve.

Samim učešćem na takmičenju naša škola je ostvarila jako lep rezultat s obzirom da je svim našim učenicima ovo bila prva prilika da se takmiče u šahu. Nasuprot sebe su imali protivnike koji se takmiče godinama, treniraju šah po raznim klubovima, imaju titule i kategorije, a jedan deo učenika je došao i u pratnji svojih trenera.

Ekipa naše škole bila je sastavljena od učenika šestog i sedmog razreda koji pohađaju šahovsku sekciju: Zi Min Van, Zi Jan Van, Antonije Jaredić, Mihajlo Milenković, Pavle Dešić, Teodora Lazović, Teodora Nikolić, dok Nikola Petrović nije mogao da nastupi. Ekipu je vodio nastavnik matematike Vladimir Podinić.

Čestitke svim našim učenicima na plasmanu na gradsko takmičenje, kao i prikazanoj igri, a treba istaći da je dan ranije na pojedinačnom prvenstu Beograda, u konkurenciji više od 40 učenika 6.razreda, učenik Zi Min Van, podelio 13.mesto, što je jako dobar rezultat i zaslužuje posebnu čestitku.

Nadamo se da će se ovi lepi rezultati još poboljšati u godinama koje slede.