ИНТЕРВЈУ СА ЂАКОМ ГЕНЕРАЦИЈЕ

ИНТЕРВЈУ СА ЂАКОМ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Ђак генерације ОШ ,,Зага Маливук“ на крају школске 2020/2021. године је ученица Теодора Дешић 8-1.

Библиотекарка Марија је направила  интервју са Теодором:

  1. Како си си се осећала када си сазнала да си ђак генерације?

Била сам јако узбуђена! Иако сам наслућивала да сам ја један од бољих кандидата. Када су ми  разредна, Драгана Десница, и моја мама саопштиле да сам ја ђак генерације обузела ме је невероватна срећа.

  1. Колико труда треба да се уложи да би постао ђак гедерације?

Треба стварно доста труда. Не само труда, времена, већ време које одвајате за себе. Пре свега потребна је јака жеља, кад нешто старно желите ви ка томе и тежите.

  1. По чему се ђак генерације разликује од вуковца?

Прво по учењу и учестовању на такмичењу, а затим по својим особинама. Ђак генерације треба да буде великодушан, добар, дружељубив, позитиван, хуман. Поред свих тих врлина и учења, ђак генерације треба да буде део и ваннаставних активности. Моја најдража ванннаставна активност је учешће на Савиндану. Суштински ђак генерације се не одваја превише од вуковца, у питању су само нијансе!

  1. Шта ти је титула ђака генерације донела?

Поред узбуђења и срећа, донела ми је материјалне ствари, које за мене имају више сиболичан значај. Од школе сам добила вредне књиге, а од града Београда таблет и књиге. Наравно похвале и поклоне од мојих најмилијих.

  1. Коју средњу школу си највише желела да упишеш?

Ја сам већ уписала филилошку гимназију, полага сам пријемни испит месец дана раније. Полага сам матерњи језик и страни (енглески) језик, и уписала сам смер за шпански језик. Шпаски језик ме привлачи због стопе људи који га користи, серија, и наравно због лепоте те земље. Моја друга жеља је била дизајнерска, јер од малена волим да цртам и сликам. Ипак је преовладала моја љубав према језицима.

  1. Како себе видиш у будућности?

Желим да постанем позната дизајнерка или глумица. Било би супер оба! Од малена маштам о томе. За све што желим у животу трудим се и трудићу се!