Обавештење педагога

Обавештење педагога

Драга децо и родитељи,

као прво, надам се да сте сви здрави и да се успешно прилагођавате променама у свакодневном функционисању због новонастале ситуације.

Свака промена, па и ова, изазива и одређен ниво стреса код свакога од нас, а посебно у ситуацијама у којима постоји и страх за сопствено или здравље наших ближњих. Осећај изолованости и забринутости нарочито су изражени у оваквим ситуацијама када морамо да останемо код куће. Опрез је пожељан (због заштите сосптвеног здравља и здравља других), забринутост очекивана, али не треба дозволити да ова осећања прерасту у анксиозност или да добију било какав претерани интензитет. Претерани страх може довести и до различитих психосоматских тегоба (нарочито код деце), као и до разних психичких поремећаја.

Управо због свих опасности које носе овакве ситуације, важно је да сачувамо мир и добро расположење подсећамо вас да не заборавите да се бавите различитим опуштајућим активностима, као што је читање књига (прилагођених узрасту), одмарање уз опуштајуће хумористичке филмове и серије, уживање у омиљеној музици, друштвеним играма и другим заједничким активностима у кругу породице. Важно је и бити добро информисан, али и бирати које актуелне информације усвајамо као истините. Наш савет је да се држите релевантних извора, званичних саопштења, а незваничне информације не узимате за озбиљно. Разговарајте једни са другима, уважавајте осећања и потребе других, јер сви смо ми различити, тако да различито и реагујемо на промене и проблеме.

 

Драги родитељи, помозите деци да се успешно и са што мање бриге укључе у учење на даљину, нека то буде један од начина конструктивно проведеног времена, нешто што ће им пружати задовољство. Дакле, подржите их у оваквом учењу, без притисака, послушајте савете одељењских старешина са којима најчешће комуницирате, сарађујте и не оптерећујте ни себе ни децу превеликим захтевима. Уколико се нисте још увек регистровали, подсећам да садржаје наставе која се емитује преко РТС-а можете наћи и на порталу Министартва просвете Моја школа

https://www.mojaskola.gov.rs/

У овом тренутку, најважније је очување доброг физичког и менталног здравља, не заборавите на то.

https://youtu.be/1cPg6c4EHAg

У циљу очувања доброг расположења и квалитетно проведеног времена у затвореном простору, предлажем вам да виртуелно посетите неки од светских музеја:

https://www.portalmladi.com/virtualna-poseta-muzejima/

Уколико имате потребу за комуникацијом са вашим школским педагогом и психологом, пишите нам:

Милена Ракита, педагог   milenapedagog20@gmail.com

Светлана Вуковић, психолог svetlana.vukovic.psiholog@gmail.com

 

Срдачно вас поздрављам и желим вам добро здравље!

Ваш педагог, Милена

 

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.