Екскурзија наших осмака

Екскурзија наших осмака

На екскурзију смо сви кренули срећни и наспавани, родитељи су нам помогли око паковања ствари и спремили топле сендвиче, а ми смо их са усхићењем поздравили и журили да седнемо у аутобус. Једва смо чекали да кренемо на пут. Замишљали смо га као пут око света. Обилазили смо неке најлепше градове и знаменитости Србије које свакога оставе без даха. Нисмо знали колико је тешка свака цигла Смедеревске тврђаве и колико је то било значајно за Србију. У центру Смедерева смо купили сладолед и слушали водича који нам је испричао занимљиве појединости о том граду.

А онда је уследило дуго путовање све до Голупца, неки су спавали, неки су певали, а неки гледали пејзаж кроз прозор. Када смо стигли у Голубац, сви смо били одушевљени лепим Дунавом и близином румунске границе, где су се виделе ветрењаче, о којима смо много учили и знали. Пријао нам је ветрић који је пиркао у косу, а на све стране сте могли да видите децу како трче и приближавају се Дунаву како би видела да ли је топла или је хладна. После шетње, кренули смо у обилазак Голубачке тврђаве.. Тада сте једино могли да чујете пиркање ветра јер нас је све очарала прича кустоса о историји те тврђаве, а ту су били најлепши сувенири. Када смо стигли у Кладово, сви смо били очарани погледом који је та соба пружала, из сваке собе сте могли да видите Дунав и хидроелектрану „Ђердап“. По ходницима сте могли да видите како се ђаци премештају из собе у собу и у свакој соби се чула музика,смех и граја срећних осмака. Увече бисмо се мало опустили у дискотеци уз музику која је тренутно популарна,али смо били одушевљени и како бисмо ми назвали „Скадарлијом у Кладову“. Сутрадан смо обишли хидроелектрану Ђердап која нас је одушевила својим изгледом и историјом,а после подне смо обишли тврђаву у Кладову о којој нам је много тога испричао наш водич. А највише смо волели слободно време када бисмо шетали улицама Кладова и сретали нове људе..

Одушевљени смо њиховом топлином и осмехом због чега бисмо се радо вратили у тај град.

Уторак јутро,уморни и тужни што иду, једна генерација спремала се да полако крене ка новим дестинацијама, али и својој кући. Обишли су Лепенски вир о коме су прича и филм били много занимљиви… Сребрно језеро је тада имало неки посебан сјај због ког су сви седели, гледали у њега и смејали се шалама, које су причали наши другари…

У аутобусу сјајна атмосфера,слуша се музика,прича се и пева,али смо сви знали да ћемо ускоро стићи к својим кућама и да више нећемо поновити тако нешто… Сви смо се појединачно поздравили, наставницима и родитељима је било драго јер се све завршило без инцидената и што смо сви били задовољни.. То је била последња екскурзија једне срећне, блесаве и немирне генерације.

ученица 8-2 Тамара Баћић

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.