Oнлајн такмичење ,, Brainfinity izazov 2021″

Oнлајн такмичење ,, Brainfinity izazov 2021″

У суботу 03.04.2021.године одржано је онлајн такмичење ,, Brainfinity izazov 2021″ које подстиче логичко закључивање, подразумева тимски рад,  креативност ученика у решавање проблемских задатаке уз коришћење савремене технологије.

У ,, Brainfinity izazovu 2021″ такмичило се преко 300 екипа. Нашу школу представљала је екипа ,, Math phoenix“ . Чланови екипе Павле Пејчић, Дуња Ковачевић, Анђела Арсић и Сара Рашковић решавали су 3 занимљива задатка: Изазов за светске путнике, Тајни састанак и Сахара будућности. Кроз заједнички рад, ученици су сарађивали – тимски решавали проблеме, имали су могућност да користе све доступне уређаје, таблете, телефоне и паметну таблу. У последњем минуту чланови екипе су успели да реше задатке, пребаце у формат пдф-а и  пошаљу решења жирију.

Наша екипа ,, Math phoenix“ пласирала се у  финале овог такмичења које ће се одржати у ITHS-u, средњој школи за информационе технологије. Сви чланови екипа су веома задовољни такмичењем, уживали су у решавању проблема а посебан изазов је био задатак ,,Тајни састанак“ .

наставница математике

Ћеранић – Дешић Сања