Посета сајму науке

Посета сајму науке

У суботу, 7. децембра ученици наше школе ишли су на Сајам науке, који се у Београду одржава већ седму годину за редом. Укупно

је ишло 15 ученика (ученици седмог и осмог разреда), као и наставници: Драгица Жежељ – наставник хемије и Татјана Глишовић – наставник географије. Било је пријављено више деце, али лоше временске прилике ( хладно време и јак ветар) условили су да одређени број ученика не дође.

Сајам науке био је организован у згради бившег „Клуза“, као и у згради „СКЦ-а“. Ученици су били у прилици да виде, како своје вршњаке из других основних школа, тако и средњошколце, али и студенте, који су на разне начине дочарали многобројним посетиоцима како све наука може да буде занимљива.

Гледајући по предметима, највише је било штандова хемије, затим физике, географије и биологије. Поред разгледања, посетиоцима, а самим тим и нашим ученицима је омогућено да се опробају у разним експериментима, слушају занимљива излагања предавача и поставе било које питање везано за одређену тему. Наши ученици су били веома задовољни и пуни лепих утисака.

                                                                                         Наставник географије

                                                                                          Татјана Глишовић

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.