top of page

Упис ученика у први разред


ОБАВЕШТЕЊЕ      

о упису ученика у I разред за школску 2024/2025. годину     


У први разред школске 2024/2025. године уписују се деца рођена од 1. марта 2017. до краја фебруара 2018. године, а упис почиње 1. априла 2024. године.

Родитељи, који припадају територијално школи, моћи ће почев од 20. марта 2024.године до 31.маја .2024 године електронским путем преко Портала еУправа. у апликацији еЗаказивања за упис и тестирање да закажу један од понуђених термина за тестирање, тј. упис. 

Уколико родитељ не може или не жели да закаже термин електронским путем, већ се одлучи да позове школу, овлашћено лице ће заказати термин у електронској апликацији у име родитеља. 

Под посебним условима, у први разред могу да се упишу  и деца која до 31. августа 2024. године пуне 6 до 6 година и шест месеци, односно деца рођена од 1. марта до 31. августа 2018. године.  Пријављивање и тестирање ове деце врши се код психолога од 01.априла 2024.године.

 

У ОШ „Зага Маливук“  могу да се упишу деца која имају пребивалиште на подручју школе.

Са подручја друге школе може да се упише ако школа има просторних могућности и потребно је да родитељ/други законски заступник поднесе писану молбу школи. Образац молбе је потребно попунити и доставити на мејл: direktorzagamalivuk@gmail.com

Родитељи/други законски заступници приликом уписа не подносе документа (Уверење о завршеном припремном предшколском програму школи се доставља накнадно).

Извод из матичне књиге рођених, потврду о пребивалишту детата и лекарско уверење (потврда о здравственој способности детета за упис у школу) прибавља школа приликом е-уписа (електронским путем из службених евиденција РС), а на основу писане сагласности родитеља/другог законског заступника (школи се стављају на увид лична документа са јмбг за дете и једног родитеља).

 

Настава у школи је организована тако што  су ученици од  1. до 4. разреда у једној смени,  а ученици од 5. до 8. разреда у другој смени. Смене се мењају на недељном нивоу.

 У школи постоји продужени боравак за ученике  првог и другог разреда ( две хетерогене групе-  60 места ). 

Родитељи своје интересовање за продужени боравак  исказују  од 1.априла ( места у боравку ће се попуњавати редом којим буду стизале пријаве до потпуног попуњавања постјећег капацитета) и потребно је да су оба родитеља запослена и о томе прибаве потврду). 





                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

111 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page