СПОРТСКИ ДАН у нашој школи!

СПОРТСКИ ДАН у нашој школи!

У среду, 16.5.2018. одржана је манифестација „Спортски дан“ у ОШ „Зага Маливук“. Иако нас је киша спречила да планиране спортско- рекреативне активности и такмичења одржимо на спортским теренима у дворишту школе, ученици су, са својим наставницима, у складу са својим интересовањима и афинитетима уживали у различитим играма и спортовима унутар школске зграде.

У фискултурној сали одржана су финална такмичења – у одбојци, за ученике VIII и VI разреда, у малом фудбалу су се такмичили ученици VII и VIII разреда, док су ученици V и VI разреда играли кошарку и „Између две ватре“. У холу школе, ученици су рекреативно играли стони тенис, док су се у учионицама забављали играјући шах и популарне забавно-едукативне игре („Занимљива географија“, „Асоцијације“, „Вешала“, „Игра меморије“ ). Испред школе играо се и пикадо.

Као припрему за „Спортски дан“ , у понедељак, 14. маја организовали смо спортски квиз, у оквиру кога су се својим знањем из области спорта посебно истакли следећи ученици, освојивши прва три места:

$1.       место : Вукашин Ристић и Синиша Милић (одељење 8/3)

$2.       место: Ивана Чабрило и Филип Пантелић (одељење 7/3)

$3.       место: Никола Николић и Јован Дмитровић (одељење 7/2)

Манифестација је завршена доделом медаља за најбоље спортисте и познаваоце спорта.

Кошарка:

1.       место: тим VI/ 2

2.       место: тим V /3

3.       место: тим V/1

„Између две ватре“:

1.       место: тим VI/ 2

2.       место: тим VI /3

3.       место: тим V/1

Мали фудбал:

1.       место: тим VIII1

2.       место: тим VII /1

3.       место: тим VIII/3

Одбојка:

1.       место: тим VIII/ 2

2.       место: тим VIII/1

3.       место: тим 6. разреда

Честитамо победницима и похваљујемо све учеснике ове манифестације због исказаног фер плеја, активног учествовања и сјајној атмосфери по којој ћемо и памтити овогодишњи „Спортски дан“.

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.