слика 5

Настава не мора увек да се реализује у учионици.Амбијентална настава пружа могућност да ученици у новом окружењу примене стечана знања из више предмета. Ученици 4/2 су у петак 31.01.2020. посетили Етнографски музеј. Ношње из различитих крајева наше земље заокупирале су им пажњу.Научили су делове ношњи и такмичили се у брзом препознавању народних инструмената (гајде,гусле,фруле,свирала..).Одушевили су […]

Saradnicki cas

У одељењу 1-1 је 28.01.2020. године одржан сараднички час који су реализовала три наставнка: библиотекарка Марија, дефектолог Милица и учитељица Зорица. Овај час је био посвећен лику и делу Светог Саве кроз песму, причу, илустрацију и игру. Прваци су активно учествовали у раду и са успехом одрадили планиране задатке.             […]

Kviz

Ученици одељења 4-3 су са својом учитељицом Дубравком припремили представу ,,Новогодишњи квиз“. Ову занимљиву представу су приказали својим родитељима и нашим најмлађим ђацима првацима.

Snesko Belic

Ученици 1-1 и 1-3 су у оквиру Пројектне наставе током јануара месеца радили на изради луткица од чарапа. Највећу радост малених првака су измамиле луткице Снешка Белића које су направили од чарапа, пиринча и дугмића. Захваљујући помоћи неколико мама и бака ученици су успешно направили свог Снешка Чарапића.

слика 3

Општинско такмичење Ватрогасног подмладка одржано је 26 .10.2019. у Основној школи „Краљица Марија“ у Овчи. Срећни и задовољни уз осмех  учествовали су у овом такмичењу.Женску екипу су чиниле:Ива Божиновић,Сара Милутиновић,Исидора Туцаков,Мила Милошевић и Софија Илић.Мушку екипу су чинили:Илија Радуловић,Александар Радишић,Андреј Јовановски и Ђорђе Станковић. Обе екипе четвртог разреда освојиле су треће место. Честитамо!!!!!

U susret Novoj godini 1

Сви се у школи  радују Новој години, а највише наши најмлађи ђаци, прваци. Учитељица Маријана је са својим ученицима из 1-4 организовала тематски дан на тему ,,У сусрет Новој години“ како би  на свим часовима били у новогодишњем расположењу.. На крају наставног дана позвала је родитеље којима су ученици приказали малу новогодишњу представу .

Školsko takmičenje za najraspevanije odeljenje

Актив учитеља је 18.12.2019.године организовао школско такмичење за најраспеваније одељење у кабинету за музичку културу. После одслушаних песама жири је одлучио да наш представник на општинском такмичењу буде одељење 4-3.

слк

Општинско такмичење из математике одржано је 7.12.2019. године у Основној школи “Раде Драинац“ у Борчи. Ученици трећег и четвртог разреда показали су своје знање на тесту који је трајао 120 минута. Резултати са општинског такмичења из математике су следећи:

IMG_20190419_101717-min

Ученици 3-3 и 4-3 су боравили на планини Рудник у дечјем одмаралишту у периоду од 15.04.2019.године до 21.04.2019. године.

3-3_u_Etnografskom_muzeju

Ученици 3-1 и 3-3 су посетили Етнографски музеј где су се у оквиру изборног предмета Народна традиција

Untitled-4

Ученици млађих разреда су учествовали на наградом конкурсу који је расписао Црвени крст Србије.

Pedagoški muzej 3-3

Ученици одељења 3-1 и 3-3 посетили су Педагошки музеј 08.05.2019. године где су се у оквиру изборног предмета Народна традиција упознали са изгледом школе

Crveni_krst__4-1

У Установи културе ,,Влада Дивљан“ одржано је општинско такмичење у квизу ,,Шта знаш о Црвеном крсту“.

Mesec_matematike_4

У оквиру манифестације ,,Мај- месец математике“ у организацији Центра за промоцију науке ученици 3-1 су учествовали у математичкој радионици под називом ,,Кеба Краба води кућне финансије“.

Usporite_pored_skole_1

У петак, 24. маја 2019.год. нашу школу посетио је предавач Паркинг сервиса који је оквиру традиционалне акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“

Izlet_7

У четвртак, 6. јуна 2019. наши ученици обишли су Музеј ваздухопловства, у оквиру ког су упознали разне војне и цивилне авионе наше авијације из прошлости

Muzej_NT_1

Ученици 4-3 су посетили Музеј науке и технике где су били учесници радионице ,,Електрицитет“.

Basta

Ученици 2-1 су са учитељицом и библиотекарком 07.06.2019. посетили Ботаничку башту ,,Јевремовац“.

Музеј_3-3_2

Ученици 3-3 су посетили два музеја која се налазе на Калемегдану: Природњачки музеј и Војни музеј.

Priredba_2-1_2 (1)

Ученици одељења 2-1 су извели завршну приредбу за родитеље и госте 13.06.2019. године.

Zoo_vrt_2

Ученици 1-1 су последњи дан ове школске године провели у Зоолошком врту на Калемегдану у пратњи њихове учитељице и неколико родитеља.

Priredba_4-1_4

На крају свог четворогодишњег школовања ученици  4-1 су припремили завршну приредбу за своје родитеље и учитељицу.

Kako_se_nekad_putovalo

Ученици 4-3 су са својом учитељицом Дубравком Вуковић Лекић посетили Музеј науке и технике где су били учесници радионице ,,Како се некад путовало“.